Tűzifa tárolása

Rengeteg bosszúságtól kímélheted meg magadat és családodat a fűtési szezonban, ha időben megvásárlod és megfelelő körültekintéssel tárolod a téli tüzifát.

A hideg idő beköszöntével megnövekvő kereslet minden esetben azt eredményezi, hogy lehetetlenné válik a tökéletesen száraz, azonnal használható tüzifa vásárlása, ezért mindig javasoljuk, hogy a lehetőségeinkhez mérten minél korábban vásárolják meg Ügyfeleink a téli tüzelőt. A fát minden esetben felfűrészelt és hasított formában érdemes tárolnod, mert így könnyebben tudja elérni az ideális 20% alatti páratartalmat. Tisztában vagyunk vele, hogy nem egyszerű feladat egy teljes téli időszakra elegendő mennyiségű fát előkészíteni, ezért kizárólag konyhakész állapotban értékesítjük a tüzifát.

Az alábbi szabályok betartásával tudod a legmegfelelőbb módon tárolni a téli tüzelődet.

A tárolást minden esetben fedett, nedvességtől védett és jól szellőző helyen érdemes kialakítanod. Megfelelő választás lehet egy kiugró vagy féltető a szabadban, így biztos lehetsz, hogy megfelelő lesz a légmozgás, lehetőleg kerüld a zárt, kevésbé szellőző helyiségeket. A legalsó réteg és a talaj között kb 15-20cm magas rést érdemes hagynod, lehetőleg rácsra helyezve, így nem tudja átvenni a talaj nedvességtartalmát, valamint biztosított a légmozgás az alsó rétegek alatt is. A farakás mögött szintén célszerű kb 5-10 cm-es rést hagyni, ezáltal a teljes farakást körbejárhatja a levegő. A megfelelő tároló kialakítását érdemes a déli oldalra tervezni, így lehet a legmagasabb a tüzifát érő napsütéses órák száma.

Reméljük, minden tárolással kapcsolatos kérdésedre választ kaptál, de ha úgy érzed bizonytalan vagy, fordulj hozzánk bizalommal!